PADI Course Director Ruud Witte

Mijn naam is Ruud, PADI Course Director. Ik ben geboren in 1961 en woon en leef samen met mijn lieve vriendin Hilda.

In het najaar van 1996 was ik in Indonesië. Op een van de Gili eilandjes, vlak bij Lombok, gingen we snorkelen. Dat maakte een zo grote indruk op mij dat ik alle tijd vergat en naast de prachtige snorkelervaring vreselijk verbrandde. Op dat moment dacht ik: Dat moet ik van nog dichterbij zien. Bijna een jaar later heb ik op Bonaire mijn PADI Open Water Diver brevet gehaald. In Nederland heb ik in de jaren daarna alle opleidingen tot en met assistent instructeur gedaan.

Eind 2000 besloot ik mijn baan in Nederland op te zeggen om als duikinstructeur een tijd te gaan reizen. Begin 2001 heb ik in Thailand mijn instructeur opleiding afgerond en ben vanaf dat moment een aantal jaren fulltime bezig geweest met duiken, eerst in Thailand, later in Turkije, Indonesië en nog een aantal andere exotische plekken.

Terug in Nederland heb ik het een tijd rustig aan gedaan met duiken. Begin 2007 kwam ik bij Dive Post Zoetermeer binnenlopen. Zij zochten nog een instructeur die duikcursussen wilde geven en ik zocht een duikschool waarmee ik kon samenwerken. Dat duikles geven beviel mij weer zo goed, dat ik in 2008 besloot ook mijn eigen opleiding voort te zetten. In mei 2008 heb ik daarom, met succes, mijn IDC Staff Instructeur opleiding gedaan, weer een stap verder.

Als stafinstructeur heb ik een aantal assistent instructeurs opgeleid. Ook heb ik een aantal IDC’s (instructeursopleidingen) als stafinstructeur meegelopen. Op basis van deze ervaringen, heb ik in het voorjaar van 2010 de status Master Instructeur van PADI verkregen.

En dan start de route richting Course Director. Daarvoor bestaat een uitgebreid selectieproces, waarna je op basis van een gedetailleerde aanvraag uitgenodigd kan worden om deel te mogen nemen. In 2011 heb je me de eerste keer opgegeven maar ben toen niet uitgenodigd. In 2011 heb ik daarom heel hard gewerkt om mijn duik-CV uit te breiden met belangrijke ervaringen, onder meer in het meehelpen met instructeursopleidingen.

Op basis van mijn aanvraag in 2012 ontving ik wel de gewenste uitnodiging en heb ik deelgenomen aan de Course Director Training Course in de Dominicaanse Republiek. Daar heb ik een supertijd gehad. Op 28 juni 2012 ontving ik van James Morgan, vice-president van PADI mijn Course Director brevet.

Ik hoop je te zien op een van de instructeursopleidingen!

Ruud Witte, CD 942094
Duikt sinds 1997
PADI Instructeur in 2001
PADI Stafinstructeur in 2008
EFR Instructor Trainer in 2009
PADI Master Instructor in 2010
PADI Course Director in 2012

IDC opleidingen

Contact