Geslaagde Rescue dag Reeuwijkse plassen

Op Zaterdag 14 mei was er een terugkom Rescue dag. op deze dag worden alle onderdelen van de Rescue diver opleiding nog eens herhaald. Zo waren er workshops met hierin het herhalen van het reanimeren op een pop, de long overdruk verwonding en ook het verbinden van een wond kwam hier nog eens naar voren. Een en ander werd ondersteund door EHBO vereniging Nieuwerbrug en er was een ambulance pleeg aanwezig voor handige tips en trics.

Na een heerlijke lunch waren de praktijk scenario’s aan de beurt. Het naar boven halen van een niet reagerende duiker en deze veilig naar de kant krijgen was hierbij key. Hoe moet je dit ook weer doen.

1

2

3

4

5 en beademen, ondertussen een gesp of klem los en zo door langzaam naar de kant.

Eenmaal aan de kant moet de duiker zo horizontaal mogelijk op de kant gelegd worden, ook dit heeft speciale technieken en vergt samenwerking.

Een leuke dag voor zowel de Rescue diver maar ook iedereen die zich met duiken bezig houd en er aan denkt om misschien deze opleiding te gaan volgen.

Nadat alles gedaan was, en alle gewonden verzorgd waren (zogenaamd natuurlijk) was het tijd voor een heerlijke BBQ. De opkomst was voor een eerste keer best aardig, in totaal waren er zo’n 25 man die een leuke dag hebben gehad. Wat betreft de organisatie en alle deelnemers zeker voor herhaling vatbaar.

Namens StartDuiken iedereen bedankt voor de hulp en de organisatie en met name Saskia en Saché voor het op jullie nemen van de algehele organisatie.

 

Deel deze blog